draken talar ut om chawzyyy: "Han ville inte spela med mig"

Nu går draken ut i en podcast och berättar varför chawzyyy lämnade.

Det högst rankade svenska laget Johnny Speeds fick en inbjudan till det stängda europeiska RMR-kvalet. Laget spelade dock med en inhoppare. Hugo "chawzyyy" Günther saknades från femman under hela kvalet och kort därefter stod det också klart att han lämnat laget.

Många har ställt sig väldigt frågande till detta och det har inte varit tydligt varför de gick sina skilda vägar. Nu ger William "draken" Sundin sin sida i podcasten Tier 2 Talk som görs av Joshua "Dweg" Nathan och Ryan "ReTr00" Bernard.

"Vi hade en spelare som bokstavligen bara gav upp på projektet. För att han inte ville spela med mig längre, om vi ska vara ärliga. Och vi vet inte varför. Vi fick veta det tre dagar efter vårt bootcamp, tre dagar före turneringen.

Och från bootcampet märkte jag inte något, ingen märkte att chawzyyy var upprörd eller något. Så det var bara en full chock. Vi försökte lösa det med honom, men det gick inte. Så det är bara en bummer. Vi hade tankesättet att spela sex månader tillsammans för att komma till denna RMR.", säger draken i podcasten.

Lagets IGL och AWP-spelare fortsätter med att säga att de investerade sina egna pengar i bootcampet de hade på Ninjas In Pyjamas kontor i Stockholm och känner att chawzyyy svek dem:

"Jag förväntar mig att någon ska säga ifrån om det är något som är fel, om det är något man vill prata om. Vi hade ett bootcamp som vi investerade med våra egna pengar. Okej om du inte vill spela med mig, men du svek fyra andra killar. Jag vill inte att det någonsin ska hända någon. Det känns så skit ärligt talat när vi har praccat och grindat i sex månader för att göra den här saken. Och tre dagar innan vi har en spelare som lämnar utan att ens försöka kommunicera det och försöka fixa det", avslutar draken.

Snacket om chawzyyy startar vid 00:49:17

Läs även

#1(Med 6 svar)
10 september 2024 kl 15:16
CelahiR
Det låter som en riktigt rutten stil av chawzy :( och vadå, var dom tvungna att betala NiP för att vara på deras kontor?
#5(Med 1 svar)
10 september 2024 kl 18:22
DrixarN
Det är NiP så inget är omöjligt, men han kan ju också mena kostnader runt omkring. Mat, transport, boende. Antar att inte alla bor i Stockholm men har dålig koll.
#12(Med 0 svar)
11 september 2024 kl 10:01
Donnydingel
Varför skulle dom inte betala NiP för att låna plats?
#6(Med 3 svar)
10 september 2024 kl 18:25
Hallonkraem
Ja de betalde för att vara där. De hyrde ett av rummen. Så gör alla om någon annan har bootcamp. draken säger senare i podcasten att de dock fick ett schysst pris. Men de betalde ju också för hotell och dylikt!
#10(Med 2 svar)
10 september 2024 kl 22:21
CelahiR
Jahaa..jag trodde NiP bjöd på det. Då var det inte alls lika sjyst som jag trodde ironiskt nog. Sjyst absolut att ge bättre pris!
#13(Med 1 svar)
11 september 2024 kl 15:54
Wendel
NIP och jag bjuder på saker ofta och gärna, men jag har en budget att jobba med precis som på vilket företag som helst. Om jag bjuder alla på allt hela tiden, så är det pengar som försvinner från andra delar av esportsavdelningen. Vi frågade JS om de kunde betala 5,000SEK för sin vistelse, det var fortfarande mindre än det kostade NIP att ha dem här. Det som kostar oss extra för ett bootcamp är saker som extra städ, tömning av skräp, dryck osv.

För de 5,000 kronorna fick de ett bootcamprum med bättre skärmar och datorer än ESL/BLAST, oändligt med dryck, Björn fixade alla datorer inför deras besök samt fixade JS-wallpaper så att de skulle känna sig extra välkomna. Sen fick vi lite kvalitetstid med dem också.

Allt som allt var det supertrevligt, alla var nöjda, de tyckte själva att det var 5,000SEK väl investerade och de hade en fantastisk tid på NIP-kontoret, baserat på de samtal jag hade med dem i alla fall.
#14(Med 0 svar)
11 september 2024 kl 16:06
CelahiR
Hej Wendel! Härligt att du kommer in och klargör. Med det du ändå beskriver så var ju vistelsen bekostad med en symbolisk summa i stort sett. Så jag går tillbaka till min ursprungliga åsikt om att NiP var hyvens som fixade detta åt JS <3
#2(Med 4 svar)
10 september 2024 kl 15:42
PrinsessanQ
Psychobeteende av Chawzyyy...
#3(Med 3 svar)
10 september 2024 kl 15:45
krulletmeister
Trodde du sa att han skulle sluta med cs ju! LJÖG DU?
#4(Med 2 svar)
10 september 2024 kl 16:01
PrinsessanQ
Haha? Inte du med..
Jag har inte sagt nånting överhuvudtaget om Chawzyyy. Vad skulle jag ha ljugit om menar du?
#15(Med 1 svar)
11 september 2024 kl 16:13
krulletmeister
Måste va någon i chatten som har lärt sig hur du skriver så bra att hen kan imitera dig till en sådan nivå att alla tror det är du!
#16(Med 0 svar)
11 september 2024 kl 17:04
PrinsessanQ
I vilken chat? Esportstudion?
#7(Med 3 svar)
10 september 2024 kl 19:18
Darcuz
sånt här är jättetråkigt att höra. tycker att det är konstigt att han inte ville spela klart det sista. liksom dom har kämpat hela vägen för att just spela majorkvalen. även om han inte ville fortsätta så kunde han bevisa sig själv på servern för att få stora offers från andra lag. vill gärna höra Chawzyyys POV ifall om det missas någon detalj. men oavsett är det tråkigt men även ansvarslöst att svika sitt lag i majorkvalen.
#8(Med 0 svar)
10 september 2024 kl 20:16
Axelious
Håller med, så länge det inte handlar om ren mobbning så är det väldigt konstigt val av Chawzyy och han fäller nog bara krokben för sig själv och laget!
#9(Med 0 svar)
10 september 2024 kl 21:14
koaaN
Man vill ju helt klart höra vad Chawzyyy har att säga om detta, känns som det saknas något. även om det inte är mobbning. och eftersom det var just draken själv det handlade om kan det ju ha skett saker som han själv inte tänkt på/är medveten om som kan va stötande/obekvämt för en annan (och därav komma som en chock)
#11(Med 0 svar)
10 september 2024 kl 22:22
CelahiR
Han kan omöjligen ha precis samma perspektiv va? Så ja, skulle gärna höra vad han har att säga.
Du måste vara inloggad för att kommentera.