Idag börjar slutspelet i norska ligan – fem svenskar kommer spela

Fem svenskar i tre lag har tagit sig till slutspel i GoodGame-ligan.

Den norska motsvarigheten till Svenska Elitserien, GoodGame-ligan, kommer påbörja sitt onlineslutspel idag. Fyra norska lag har tagit sig vidare, men totalt fem svenska spelare kommer delta.

Mest svensktätt är det i Metizport X, som kommer spela med August "Straxy" Canavan och Macke. Med i laget är också Max "kronkzz" Gustafsson som varvat speltid med Macke under säsongen. Akademilaget är klara favoriter efter att ha gått 8-0 i seriespelet och har goda chanser att ta sig till finalen. Man möter Nordix i första matchen vid 14:00.

På andra sidan slutspelsträdet finns också Infurity, med två svenska spelare. walleN och Murb ställs mot Vanir vid 14:00, som också dem har en svensk spelare – Samir "samee" Hammami. Elias "Twinkey" Kjellander-Dehman har också spelat i Infurity under säsongen. Infurity ska vara favoriter i matchen men kan få det tufft mot Metizport X, då man förlorade drabbningen i seriespelet med 2-1.

Två vinster krävs för att ta sig till finalen, som spelas på LAN om några veckor. Vid förlust i någon av dagens matcher hamnar man i lower bracket, där man får chans att ta den andra finalplatsen. De första två matcherna börjar vi 14:00 innan vinstmatchen som spelas vid 18:00.

Följande femmor förväntas spela senare idag:

Metizport X
Sverige Straxy
Sverige kronkzz
Sverige Macke
Brave
ZapR
zame

Infurity
Sverige walleN
Sverige Murb
sirius
kk
Nolv1n

Vanir
Sverige samee
Wolf
Nettar
petlan
zyme

Nordix
berzerk
Tapewaare
artstyle
aRTYSAN
Amdal
Chrysus

Metizport X
14:00
Nordix
Odds
INFURITY
14:00
Vanir
Odds
Good Game League Fall 2024 - Upper Bracket Final
18:00
Odds

Läs även

Du måste vara inloggad för att kommentera.