Bild: Svenska Esportförbundet.

Sverige obesegrade efter första dagen i Nordiska Mästerskapet

Tre raka vinster ordnade Tilde "7licious" Byström och kompani.

Sverige får en bra start på nordiska mästerskapet i Göteborg. Med tre matcher spelade under turneringens första dag blir det också tre vinster.

Det började med en jämn match mot Norge. Matchen spelades på Ancient, och tack vare en megaprestation av Zainab "zAAz" Turkie kunde Sverige hitta en halvtidsledning med 9-3 samt första matchpoängen med 12-6. Norge skulle dock inte ge upp så enkelt. Marita "Minnie" Siljan Sørensen spelade en imponerande CT-sida som tog Norge till hela elva rundor. Till slut kunde dock Sverige stänga kartan med 13-11.

Desto snabbare skulle det gå i andra matchen mot Island. Sverige kom att vinna 13-0, även här på Ancient. Matcherna på Inferno Online var därför slut för dagen, och samtliga lag flyttade till Världskulturmuseet för dagens två sista matcher.

Efter ett längre avbrott på grund av tekniska fel fick vi till slut bevittna ett klassiskt möte – Sverige mot Finland. Matchen spelades återigen på Ancient och blev jämn, med 6-6 i halvtid. Det skulle fortsätta vara väldigt jämnt på Sveriges CT-sida, och en vunnen eco-runda vid 9-10 kom att bli väldigt viktig för att stänga kartan med 13-11. Återigen visade zAAz och juliano var skåpet ska stå, med 22 och 21 kills respektive.

I övrigt hade Finland framgångar under gårdagen, med vinster över Danmark och Norge. Detta innebär att de med tre matcher spelade ligger tvåa i tabellen, där de två bästa lagen går vidare till finalspel. Danmark kammade hem en vinst mot Island efter förlusten mot Finland, medan Norge än så länge står utan vinst. Island ligger sist i tabellen, med en väldigt tuff första dag i turneringen. Dagens matcher kommer fortsätta sändas på Esportförbundets Twitch-kanal.

Resultat dag ett
Sverige 13-11 Norge
Finland 13-8 Danmark
Island 0-13 Sverige
Norge 5-13 Finland
Danmark 13-1 Island
Finland 11-13 Sverige

Matcher dag två
09:00 – Norge vs. Danmark
09:00 – Island vs. Finland
10:30 – Sverige vs. Danmark
10:30 – Norge vs. Island
14:00 – Final (bäst-av-tre)

Läs även

#1(Med 1 svar)
3 december 2023 kl 12:02
Gopher666
Fattar inte hur denna turnering funkar.. nu gjorde dom en riktigt platt match mot Danmark och så är dom ute? På rounddiff? Riktigt trist ju
#2(Med 0 svar)
3 december 2023 kl 13:41
quacke
Det funkar lite så att man får 1 poäng per vinst. Danmark, Finland, och Sverige låg därför lika med tre vinster vardera. Danmark och Finland gick därför vidare på rundskillnad. Alla har ju mött alla en gång, så det bör ju i teorin betyda att de bästa två lagen gick vidare. Men bäst-av-ett round robin har ju sina quirks också.

Lite tråkigt format för svenskorna, men kul att se dem spela!
#3(Med 0 svar)
3 december 2023 kl 14:56
Darcuz
Bra spelare allihopa!
#4(Med 0 svar)
3 december 2023 kl 16:16
CelahiR
Asch då, men det kommer fler turer!
Du måste vara inloggad för att kommentera.