7licious under Nordiska Mästerskapet 2023. Bild: Svenska E-sportförbundet.

Intervju: 7licious berättar om USA och framtiden i Sverige

Nyss hemkommen från Seattle är Tilde "7licious" Byström redo att hitta ett nytt hem i det nya året.

Amerikanska organisationen Evil Geniuses stängde nyligen ner sin damsatsning i Counter-Strike, och ser ut att lämna spelet helt och hållet både på herr- och damsidan. Kvar utan lag blev därför 7licious, som gjorde flytten till EG och USA i mars förra året.

Nu är den 23-åriga landslagskaptenen hemma i Sverige och letar efter ett nytt hem. Vi har pratat med 7licious för att höra om tiden i USA, rollen som landslagskapten, chanserna ett se ett svenskt damlag och planerna för 2024.

Välkommen hem till Sverige! Du representerade senast EG Gold, som nyligen stängt ner sitt damlag och verkar lämna CS helt och hållet. Hur reflekterar du över tiden i USA?

Först av allt var min tid i USA något som jag aldrig kommer glömma, och är otroligt tacksam över möjligheten jag fick att spela för en sån stor organisation och i ett helt annat land. Har lärt mig otroligt mycket och växt både som spelare men framförallt som människa.

Dock måste jag medge att det var väldigt ensamt, kände ingen alls där. Planen var att alla i laget skulle flytta till Seattle men det slutade med att jag bodde där ensam. Och jag är inte den typen som bara kan gå ut och skaffa vänner tyvärr. Så det var ensamt och extremt många timmar bara framför datorn i min lägenhet, men jag är ändå glad och tacksam över möjligheten och upplevelsen. Dessutom var jag väldigt hård när det gällde att träna och typ gå på mycket promenader, tror det hjälpte mig extremt mycket mentalt.

Du har också fått spela i landslaget under året, som lagkapten till och med. En tredjeplats blev det i Nordiska Mästerskapet i Göteborg. Hur trivs du i rollen som landslagskapten, och insatsen i mästerskapet?

Vi är absolut inte nöjda med tredjeplatsen, framförallt inte på viset vi åkte ut (på rundskillnad), men vi hade ett bra och nyttigt samtal efter matchen och vi är överrens om att detta var en bra "wake up call" för oss. Jag kom precis hem från USA och vi hann i och med det inte varken spela eller prata ihop oss alls. Och tänkte att vi kunde komma in där utan för förberedelse och bara äga, men det kunde vi inte. Så vi ser det som ett "wake up call", och satsar inför VM. Vi planerar att börja träna tillsammans inför VM redan nu i januari när säsongen börjar.

Rollen som landslagskapten är absolut en ära, och jag försöker göra allt i min makt för att vara den bästa möjliga kapten jag kan. Det är superkul, och mina teammates gör det väldigt enkelt då vi är ett supergäng!

Vi har även sett dig som expertkommentator i höstens finaler i ESL Impact samt Hälsokampen. Är det något du planerar att fortsätta med under 2024?

Expertkommentator är absolut något jag vill fortsätta med så mycket jag kan. Jag älskar CS och att få titta och analysera CS samtidigt som man kan få betalt för det är verkligen perfekt. Men fokus för mig kommer alltid att vara att tävla i CS, och jag ser kommentering som ett plus på sidan. Basically är jag intresserad av allt som har med esport att göra, och jag älskar att testa nya saker inom esporten, men att tävla är prio för mig.

Det har nog inte undgått många svenska fans att du sitter utan lag samtidigt som Zainab "zAAz" Turkie och Julia "juliano" Kiran fått lämna G2, och Jennica "jenkon" Sjögren saknar en lagkamrat i NIP. Hur ser framtidsplanerna ut? Finns det möjlighet att vi får se ett Impact-lag med svensk flagga i säsong 5?

Att spela i en svensk drömlina hade absolut varit fantastiskt, zAAz och Julia som jag spelat lite med i landslagstillfällen är ju otroligt talangfulla. Även jenkon som är min tidigare teammate är otroligt talangfull. Men det verkar som att det inte blir något svenskt lag i ESL Impact säsong 5, men man ska aldrig säga aldrig!

Hur ser dina egna planer ut inför 2024?

Målet är att hitta ett lag jag tror jag trivs i och som jag tror på så fort som möjligt. Jag kommer prioritera att hitta ett lag där det verkligen känns bra, över att joina första bästa jag fått offer från. Även om det betyder att det förmodligen kommer ta lite längre tid. Medans kommer jag självklart fortsätta grinda, spela så mycket mixade turneringar jag kan, streama mycket och fortsätta försöka utvecklas som spelare. Väntar just nu på att få internet insatt i min lägenhet men är taggad på att streama och spela pugs med mina vänner, som jag spelade mycket med innan USA, de har jag faktiskt saknat!

Till sist: har du några nyårslöften?

Mitt "new year's resolution" är 1920x1080! Utöver det, inga nyårslöften, ska bara fortsätta som jag gjort tidigare år!

Läs även

#1(Med 0 svar)
6 januari 2024 kl 10:08
CelahiR
Rolig intervju! Synd bara att planerna ser bleka ut inför ett svenskt lag :( men men, -24 ska nog kunna bygga en ändring för det med :D
#2(Med 0 svar)
6 januari 2024 kl 11:22
Darcuz
Bra intervju!
#3(Med 0 svar)
6 januari 2024 kl 22:14
PrinsessanQ
snygg tjej!
Du måste vara inloggad för att kommentera.