Över 30 fuskare har blivit bannade under Majorkvalen

Antifusket som används under kvalet har bannat över 30 spelare.

Just nu spelas de öppna Majorkvalen till PGL Major Copenhagen. Vi har redan fått se två svenska lag bli påverkade av avstängningar. Först ut var Alliance som fick en ny chans efter att laget som slog ut dem ur det andra kvalet blivit diskade.

Efter detta fick vi även se det helsvenska laget QuackQuack Esports bli diskvalificerade. Dust2 har även kunnat rapportera att en av spelarna från det laget är medlem i en Discord-kanal för ett betalfusk.

Kvalen spelas på Challengermode som använder sig utav antifusket Akros. Nu skriver Akros på X att de bannat över 30 fuskare sedan kvalen startade. Dessa spelare är nu permanent bannade från alla turneringar som använder sig utav Akros.

Något som är lite extra spännande med Akros inlägg är att de skriver vilka typer av fusk de har bannat folk för. Akros berättar att det nästan endast har varit hårdvarufusk eller kernel-fusk.

Ett kernel-fusk är ett fusk som arbetar i operativsystemskärnan. Det är alltså fusk som kan starta innan själva operativsystemet på datorn. Akros avslutar med att säga en sak: "Fuskandet i CS2 är helt och hållet utom kontroll".

Akros har samtidigt fått stor kritik från flera spelare under kvalet. Den svenska Metizport-spelaren Tim "susp" Ångström har haft stora problem med att spelet har kraschat. Liknande har även hänt för flera spelare. Tweeten från Akros har också mötts av stor kritik från flera profiler.

Läs även

#1(Med 0 svar)
11 januari 2024 kl 19:53
CelahiR
Fy satan så äckligt.
#2(Med 0 svar)
11 januari 2024 kl 23:19
shirre
Bra att Akros funkar iallafall men man blir fan förbannad att det finns så mycket fuskare.
#3(Med 0 svar)
12 januari 2024 kl 00:17
Darcuz
Bra början.
Du måste vara inloggad för att kommentera.