Devilwalks femma missar ESL Pro League – motståndarna fuskanklagas rejält

Många är kritiska till det ungerska laget.

Under gårdagen spelades finalen av ESL Pro League Season 19 NC Europe Qualifier. Priset i just detta kvalet var en plats i nästa säsong av ESL Pro League. I matchen ställdes Jonatan "Devilwalk" Lundbergs grabbar i Guild Eagles mot det ungerska laget PERA.

Ungrarna lyckades vinna matchen efter att de vunnit första kartan, Mirage, med 13-11 och Ancient med hela 25-23. Flatron 'juanflatroo' Halimis 51 frags i övertidsmatchen räckte inte till.

PERA har sedan tidigare anklagats för att använda något typ av fusk och de flesta pekar mot ett radar-fusk. Redan under det stängda RMR-kvalet så var Jonas "Lekr0" Olofssons femma IKLA kritiska till laget. Vladyslav "Kvem" Korolj la ut ett klipp på X där han anklagade laget för just detta, men rätt så subtilt.

Efter att Guild Eagles förlorat matchen så har flera profiler från laget gått ut på X för att ge sina åsikter. "Oacceptabelt, så många lag gör det 100% uppenbart, finns det ens någon som bryr sig om det?", skrev juanflatroo. Spelaren har även retweetat flera andra inlägg från andra som anklagar laget för fusk.

Jérôme Coupez från agenturen The Prodigies tycker att man borde tvinga lag att ha webcam under senare stegen av kval som detta. Detta svarade Devilwalk på. Han skriver att de dagen innan ska ha efterfrågat just detta men detta ska ha blivit nekat.

Guilds assisterande coach, Kevin "kRYSTAL" Amend, ha även han gått ut på X. Han är där bett personer att skicka klipp på PERA-spelarn som är suspekta. Även spelare som Owen "smooya" Butterfield har gett sina tankar: "Förlora mot fuskare i 2024 för en plats i ESL Pro League, känner med dig bror", skrev spelaren till juanflatroo.

Läs även

#1(Med 2 svar)
26 januari 2024 kl 11:47
CelahiR
Om så pass många fuskanklagar laget måste man ju gå till botten med det och utreda ordentligt innan en PL plats kan erbjudas.
#2(Med 1 svar)
26 januari 2024 kl 16:03
Gopher666
Ja det där funderade jag på även i matchen mot eyeballers men utan bevis är det ju omöjligt att göra nått
#3(Med 0 svar)
26 januari 2024 kl 17:37
CelahiR
Man gör som alla andra. Samla dom tveksamma rundorna och skicka till arrangören
#4(Med 0 svar)
27 januari 2024 kl 00:20
Darcuz
Inte lätt... om det stämmer så ska de få hårda straff. Men först måste det bevisas
Du måste vara inloggad för att kommentera.