k0nfig: "Vi är inte bra nog"

Den danska spelaren säger att de inte var bra nog.

Ninjas In Pyjamas blev idag utslagna ur Majorkvalet. De förlorade tre raka matcher utan att vinna en karta. Efter att laget förlorat ställde Kristian "k0nfig" Wienecke upp på en intervju med HLTV. Dansken säger att det inte var pressen som var problemet:

"Nej, Jag tror det visades i varje match här, I Eternal Fire-matchen, i AMKAL-matchen och även i SAW-matchen nu, att vi är inte bra nog.

k0nfig kunde inte riktigt förklara vad det var som gick fel. Han beskriver det som att de var "off" både individuellt och som ett lag. Han säger även att de var rädda för att ta dueller och att det kändes som de spelade ett helt nytt spel.

NIP släppte under förra veckan en video. I videon fick vi se hur ledningen arbetade under den senaste pausen med att bygga om laget. k0nfig känner att detta ledde till mer press:

"Såklart leder det till mer press när en sån video läggs ut eller att ledningen säger att de kommer att leta efter en superstjärna någon gång, efter Majorn eller något sånt där. Det är samma med communityn, de förväntar sig så mycket så det är mycket press att vi ska prestera. Men jag vill inte säga att det är ledningen förlorade idag."

Läs även

#1(Med 0 svar)
15 februari 2024 kl 18:06
sander999
Älskar k0nfig som människa och spelare, samma med rez men det är tyvärr dags att göra sig av med hela laget. Det går inte at bygga runt det de har just nu. Om det inte var för partner slots så hade nip varit i tier 3 nästan
#2(Med 0 svar)
15 februari 2024 kl 18:15
CelahiR
Ja alltså, den där videon var ju inte jättesmart att släppa under majorn nej. Men annars är dom nog välbetalda nog att kunna ta press och förväntningar. Dom spelar ju för NiP för tusan, förväntningarna är höga.
#3(Med 1 svar)
15 februari 2024 kl 18:40
Darcuz
Måste bli ändringar. Börja med en ny coach.
#4(Med 0 svar)
16 februari 2024 kl 10:35
Aebexz
xizt? Pita? 👀
#5(Med 0 svar)
17 februari 2024 kl 18:33
zoon
Är nyfiken ifall beslut kring laget tas inom laget eller om det endast är ledningen.
Du måste vara inloggad för att kommentera.