ESL ändrar tiden på svenska kvalet till ESL Challenger Jönköping: "Inte så rättvist"

Dagen innan kvalet så ändrar ESL tiden.

Imorgon startar det svenska kvalet till ESL Challenger Jönköping på Dreamhack Summer. I skrivande stund är 14 lag anmälda till kvalet som från början skulle starta 18:00. Men nu har tiden ändrats.

Kvalet kommer nu istället att starta 13:00 imorgon. ESL har inte gått ut med varför de valt att göra ändringen. Man kan dock anta att Metizports match mot Monte i Blast Premier Spring Showdown kan vara en birdragande faktor.

Organisationens esportchef, Morten "zEVES" Vollan, skrev tidigare under veckan på X att han skulle göra allt i sin makt för att ändra kvalet till måndag/tisdag istället. Detta skulle då istället krocka med det stängda kvalet till IEM Dallas där Metizport också spelar. Om kvalet är flyttat bara på grund av Metizport är dock okänt.

Någon som ställer sig kritisk till beslutet att flytta kvalet är Robin "robiin" Sjögren. Alliance-spelaren skriver på X att han vill ha en förklaring till varför de ändrat tiden bara en dag innan. "Flera lag har planerat sina scheman runt det här kvalet och nu kan några inte delta. Känns inte så rättvist enligt mig", skriver robiin.

Både Alliance och Godsent har matcher imorgon som krockar med kvalet. Alliance har en inbokad match mot Entropiq klockan 12:00 medan Godsent har en match mot Young Ninjas klockan 14:00.

Läs även

#1(Med 0 svar)
8 mars 2024 kl 20:42
Darcuz
Hmm konstigt beslut av arrangören.
Du måste vara inloggad för att kommentera.