Vi tog ett snack med Eyeballers nytillskott.

Intervju med poiii: "Jag tror 100% att vi kan komma in i topp 30"

Vi pratade med poiii och JW efter Eyeballers presenterade sin nya spelare.

Under måndagen satte Eyeballers punkt för en packad nyhetsdag genom att annonsera Alex "poiii" Nyholm Sundgren som sin femte spelare. 17-åringen tar en paus från plugget och satsar för första gången på Counter-Strike på heltid.

Ludvig "quacke" Nilsson pratade med poiii och Eyeballers spelande vd Jesper "JW" Wecksell angående nyförvärvet. poiii reflekterar på sin snabba uppgång, målsättningarna för honom och laget, samt vilka framtidshopp han ser som kan komma efter honom.

poiii, grattis till nya laget! Hur känns det att spela i rödvitt?

poiii: Jamen, det är la fina färger! Rött är väl en fin färg enligt mig. Tack så mycket i alla fall!

Om vi börjar från början och uppgången i din karriär. Du spelade dina första HLTV-kartor för mindre än ett år sedan och nu spelar du i ett av Sveriges bästa lag. Hur ser du tillbaks på den här tidiga perioden och hur fort det har gått?

poiii: Det har ju gått väldigt fort, då när jag hade de första kartorna så spelade jag bara för lite skojs skull liksom. Hamnade i en mix och vi lyckades ta oss till HLTV i alla fall, så det var jävligt kul. Men det har gått jävligt fort i alla fall och det är kul.

Sen gick du till Lilmix i vintras, du har verkligen imponerat där. Hur kändes det i det laget och vad tar du med dig för lärdomar från den perioden?

poiii: Det kändes jävligt bra i Lilmix, trivdes med alla, även om det var lite övergångar med vissa men jag trivdes med allihopa. Kände mig jävligt bekväm, så det är väl därför jag lyckas prestera och jag tar väl med mig att fortsätta lita på mig själv så kommer jag också prestera här.

Ni gjorde en väldigt stark insats i just Elitserien nu i Jönköping, tog er hela vägen till finalen och du imponerade ju särskilt individuellt. Hur känns det att göra en sådan prestation framför en lite större publik just på LAN?

poiii: Det är klart det är roligare när det är på LAN, det var min andra Elitseriesäsong så det var också jävligt kul att det gick bättre då än första gången. Jag tycker att vi kunde ha presterat lite bättre i finalen kanske men det är jävligt kul att vi kom till en andraplats i alla fall och spelade final. Det var väl det roligaste.

Du är också den yngsta spelaren som Eyeballers har haft, du är bara 17 år gammal. Innebär lagbytet att du kommer spela på heltid nu eller kommer du fortsätta med skolan?

poiii: Det innebär att det är heltid så jag pausar mina studier.

Den som hänger mycket på X och Twitch har säkert stött på din pappa någon gång. Vad har du för stöd i familjen när man tar ett sånt här kliv och hoppar av skolan för att spela Counter-Strike på heltid?

poiii: Jag får ju stödet såklart, allt stöd, men man har ju såklart haft diskussioner om det verkligen är det smartaste man kan göra och jag själv skulle säga att det är väl inte det. Men det är så jag har valt att göra i alla fall och jag får stödet.

Nu vänder jag mig lite till Jesper också. Hur ser kontraktet med Eyeballers ut? Är det ett långvarigt kontrakt?

JW: Jag skulle säga att det är ett lagom startkontrakt. Givetvis finns det möjligheter för förlängning och sådana saker men Alex tar också paus i skolan nu.

Vi vet inte hur det ser ut om ett år till exempel, hur han känner eller hur han har utvecklats eller om han vill fortsätta med den här chansningen och så vidare. Men jag skulle säga att det är ett okej kontrakt längdmässigt initialt i det läget han är i och det vi är i.

Hur ser framtiden ut för "EYE poiii" då? Hur långt tror du att du kan gå i framtiden i och med ett sådant här kliv?

poiii: Jag siktar väl så långt det går liksom. Jag vill komma så långt som möjligt såklart. Jag tror ju att det här är en bra möjlighet för mig att visa mig lite mer och verkligen visa vad jag kan gå för och visa mig själv vad jag kan gå för. Jag måste ju känna på det först också såklart. Men jag tror fortfarande att jag kommer kunna komma långt.

Ser du ett stort gap att korsa mellan Eyeballers och toppnivån eller är det så att det här kan vara laget som bryter ut i elitnivån?

poiii: Jag tror väl 100% att vi kan komma in i topp 30 till exempel med detta laget. Det borde ju inte vara omöjligt liksom. Men så som det ser ut nu så är det ju ändå en bit ifrån. Men det är bara att börja jobba och så ta oss dit.

Man skulle ju kunna säga att du är en del av en ny generation av svenska CS-proffs. Vi ser en hel del förflyttningar i de svenska lagen, just idag har varit helt galet. Vilka andra unga spelare ser du som du tror kommer härnäst och följer efter dig?

poiii: Ja, det är väl att sikta mot Young Gods direkt. De har gjort det jävligt bra på senaste. De vann mot oss igår i en BO3. Visst, vi spelade inte så jävla bra, men de ska fortfarande ha all cred för det. Så ja, det är väl de spelarna.

Sen en lite okänd spelare, skulle jag säga att han är, men han är jävligt duktig: meinz666. Han är jävligt bra. Så om det är något han vill göra så tror jag verkligen att han har en framtid i scenen.

Läs även

#1(Med 0 svar)
1 juli 2024 kl 18:30
CelahiR
Med poiii är topp30 långt ifrån omöjligt men..jag undrar om inte jw också måste steppa ner innan dess. Han pangar visserligen stenhårt än!
#2(Med 1 svar)
1 juli 2024 kl 20:25
Darcuz
Jätteroligt att vi får fram den nya generationen! Nu är det också jätteviktigt att fortsätta träna upp nya spelare, såsom i Akademilag eller i lägre rankade lag. Lycka till nu Poiii!
#3(Med 0 svar)
2 juli 2024 kl 07:21
CelahiR
Exakt, lilmix är grymma pånatt plocka upp talangerna direkt från gräsroten så jag hoppas att dom hittar en bra ersättare
Du måste vara inloggad för att kommentera.