Dreamhack lämnar Jönköping – inget Dreamhack Summer över huvud taget nästa år

Det ser ut att Dreamhack lämnar Jönköping för gott.

Dreamhack har sedan år 2001 arrangerats i Elmia i Jönköping. Det stod redan klart att årets upplaga av Dreamhack Winter skulle flytta till Stockholm men nu står det även klart att Dreamhack Summer också lämnar den småländska staden.

Det var Jönköping-Posten som var först med att avslöja detta tidigare under dagen. De har tagit del av ett mail som Destination Jönköping skickat ut till flera olika hotell i staden där de berättade att det inte blir något Dreamhack i Jönköping nästa år. Men det kanske också inte blir något Dreamhack Summer alls.

"Summer kommer inte genomföras i någon annan svensk stad varken nästa år eller framåt och det är heller inte säkert att det sker på någon annan plats internationellt heller”, skriver Destination Jönköping i mailet.

SVT har även varit i kontakt med Caroline Törnblad, evenemangschef på Destinationen, som bekräftar att det inte blir något Dreamhack Summer nästa år: "Ja tyvärr, vi har fått beskedet att Dreamhack inte kommer att anordnas varken i Jönköping eller någon annanstans i världen nästa sommar under nästa år."

Törnblad säger också att vi bör förvänta oss att det inte blir något mer Dreamhack i Jönköping. Elmia var platsen där både den första och den fjärde CS:GO-Majorn hölls. Platsen har en stor historia genom hela Counter-Strikes livstid.

Uppdatering

Kalle Pilfalk, festivalchef på Dreamhack, bekräftar för SVT att Dreamhack lämnar Jönköping. Han säger även att Dreamhack återkommer 2025 runtom i världen och att Stockholm är fokus för Europa.

Läs även

#1(Med 1 svar)
3 september 2024 kl 14:10
quacke
IEM Jönköping when?
#2(Med 0 svar)
3 september 2024 kl 14:11
Hallonkraem
#3(Med 0 svar)
3 september 2024 kl 14:22
CelahiR
Varför?
#4(Med 0 svar)
3 september 2024 kl 17:35
Axelious
Tråkigt!!
#5(Med 0 svar)
3 september 2024 kl 20:01
Gopher666
Då var det varumärket dött en gång för alla.
#6(Med 0 svar)
3 september 2024 kl 21:03
Darcuz
Fyfan va tråkigt
Du måste vara inloggad för att kommentera.