MisteM kommer kanske spela sin första Major, men det är inte säkert att han får en sticker i spelet

Sticker-strul: Nya NIP-spelaren verkar inte få någon Major-sticker

Det kan vara så att flera spelare inte kommer få någon sticker i Shanghai.

En av de största privilegierna kring att spela en Major i Counter-Strike är att få en sticker i själva spelet. Det är också en stor inkomstkälla både för lagen och spelarna eftersom en del av intäkterna när klistermärkena går till deltagarna. För fyra lag i den europeiska RMR-turneringen kan det dock bli en del strul kring exakt vilka spelare som får en sticker i spelet.

För lag som bjöds in direkt till RMR:en finns två stycken deadlines för att bekräfta laget som kommer delta i Majorn. Först var 7:e september, då man var tvungen att bekräfta vilka fem spelare som är del av laget. Innan den 22:a september måste laget också bekräfta vem som är lagets eventuella avbytare.

Det innebär att ett lag tekniskt sett kan göra ett spelarbyte mellan dessa två datum, men spelaren som värvas isåfall måste registreras som avbytare. Två lag som gjort byten mellan dessa två datum är Ninjas in Pyjamas och Astralis.

NIP värvade Gareth "MisteM" Ries från akademilaget Young Ninjas som ny IGL efter att ha bänkat Alejandro "alex" Masanet den 11:e september. MisteM är därför sannolikt registrerad som lagets avbytare. Dust2 Sverige har sökt Erik Wendel, lagets director of esports, angående denna information men fick inte svar innan artikeln publiceras. Detsamma ska gälla bytet mellan Alexander "br0" Bro och Casper "cadiaN" Møller tidigare i veckan.

Cloud9 gjorde samma byte även innan man deltog i det stängda kvalet till RMR:en. Ilya "Perfecto" Zalutskiy var del av femman som bjöds in till kvalet och skrevs därför upp som en av lagets fem spelare, medan Timofey "interz" Yakushin – som spelade samtliga matcher – registrerades som avbytare. Också TSM, som kvalade till RMR:en med Alexander "Altekz" Givskov, har senare bytt 21-åringen mot 17-åriga William "sirah" Kjærsgaard.

Graham "messioso" Pitt, manager för Complexity:s CS-lag, diskuterar frågan kring cadiaN och br0 på X. Det framgår att i Valve:s mening kommer endast de fem spelare som registrerats som del av huvudlaget ha rätt till en signatur-sticker i spelet. De måste dock själva åka till Shanghai och skriva sin signatur på ett papper.

Det innebär därför att, trots att man inte kommer spela i Majorn och inte heller har rätt att gå med i ett annat lag som kvalar till Majorn, br0, alex, Perfecto och Altekz kommer kunna få stickers medan cadiaN, MisteM, interz och sirah kan komma att bli utan. Det kan också bli så att de lagen som påverkas av reglerna bara får fyra signatur-stickers i spelet, i det fall de berättigade spelarna inte själva flyger till Shanghai för att skriva sin signatur.

Läs även

#1(Med 0 svar)
18 september 2024 kl 21:38
CelahiR
Tråkigt :(
#2(Med 0 svar)
19 september 2024 kl 00:16
Darcuz
Vore trist
Du måste vara inloggad för att kommentera.