Silence har redan spelat i NIP-tröja en gång.

Klart: Ninjas in Pyjamas presenterar nya Young Ninjas

NIP avslöjade idag sitt nya akademilag.

En av Sveriges största organisationer inom esport lämnade Sverige till synes för gott under 2023. Kärnan i det tidigare akademilaget, med Linus "nilo" Bergman och Adam "adamb" Ångström i spetsen, lämnade organisationen i somras för att gå med i Metizport:s satsning. Bomben kom sedan när Hampus "hampus" Poser och Ludvig "Brollan" Brolin bänkades från huvudlaget, och ersättes av danska Patrick "es3tag" Hansen samt spanska Alejandro "alex" Masanet.

Idag återvänder NIP delvis till Sverige, genom att avslöja ett nytt akademilag. Enda kvarvarande spelaren från förra laget är Max "maxster" Jansson, som varit centrum för mycket tumult under senaste veckorna. Aleksandar "kassad" Trifunović, tränare för hampus nya lag Bleed, avslöjade att maxster var väldigt nära att signa för laget. Det föll dock inte på plats eftersom maxster redan var registrerad som avbytare till Major-kvalet med NIP.

AWP:n tas över av Leo "Silence" Ingvarsson, som redan fått spela några matcher i NIP-tröja. I höstas gjorde han inhopp i huvudlaget under Svenska Cupen, där han spelade hem ett brons till laget. Sista svensk i laget är Jacob "jocab" Nerheden, som senast spelade för The Prodigies. Här kunde han titulera sig med en silvermedalj i höstens EVNIA Open i Göteborg, samt en plats i slutspelet i Svenska Cupen.

Med i laget är även sydafrikanska Gareth "MisteM" Ries och israeliske Maoz "BluePho3nix" Paz. MisteM syntes senast med svenska Jonathan "b0denmaster" Bodenmalm i amerikansk-sydafrikanska ATK, och har under hösten spelat som inhoppare i NIP Impact i ESEA Intermediate. BluePho3nix har tidigare representerat israeliske NOM och kinesiska JiJieHao International. Tränare för laget är israeliske Daniel "sprayxd" Kogan, som även han spelat med MisteM och b0denmaster i ATK.

Young Ninjas är nu:

Max "maxster" Jansson
Leo "Silence" Ingvarsson
Jacob "jocab" Nerheden
Gareth "MisteM" Ries
Maoz "BluePho3nix" Paz

Daniel "sprayxd" Kogan (tränare)

Läs även

#1(Med 8 svar)
6 januari 2024 kl 13:51
Darcuz
Hoppas dem löser identitetsfrågan i NIP för just nu blev den sämre än innan tycker jag.
#2(Med 5 svar)
6 januari 2024 kl 13:54
vetten
Dem ser ju internationell CS som framtiden så det får man bara leva med helt enkelt.
#3(Med 4 svar)
6 januari 2024 kl 14:05
Darcuz
Man kan fortfande ha en identitet, något som saknas. Tex samma med Fnatic. Faze/vitality/g2 har ju löst den frågan.
#4(Med 2 svar)
6 januari 2024 kl 14:32
vetten
Hur då? För mig så är där ytterst få internationella lag med identitet. Kanske FaZe? Kanske G2? Men det är ju bara för att dem har superstjärnor som Rain, Ropz (Twistzz), NiKo, m0nesy….
#16(Med 1 svar)
6 januari 2024 kl 18:12
Darcuz
Jag menar att vitality lyckades hålla kvar de franska supportrarna, kanske inte svårt när de har världens bästa spelare som är fransk. Men liknande med Ence där A laget är internationellt utan nån från Finland men akademilaget är Finskt. G2 har en stark supportergrupp mycket från deras content. Faze har en stark supportergrupp för att dem just har bra spelare som vinner turneringar. NIP behöver utveckla sitt content som de har börjat med, tex deras talkshow. Men krävs även framgång på servern.
Det är vad jag tycker iaf.
#17(Med 0 svar)
6 januari 2024 kl 21:49
vetten
Såklart jag håller med, men du behöver resultat för att detta ska hända. Tror mycket på spelare som Alex när det kommer till identitet, han skriker mycket och verkar vara en skön snubbe i intervjuer. Där dem tappar mig helt är es3tag och headtr1ck, hade man bytat ut dem för karaktärer som Degster och maxster (maxster mer för att han är svensk) så hade man fått upp hoppet lite.
#7(Med 0 svar)
6 januari 2024 kl 14:39
CelahiR
Vad är det för identitet du saknar? NiP tror på internationellt och har då många spelare fån runt om i världen. Vi ska vara glada över att ha en enda svensk i linan eftersom att vi saknar talanger *kappa*
#6(Med 0 svar)
6 januari 2024 kl 14:37
CelahiR
Det här är deras nya identitet, internationellt. Femman fostras för att kunna plockas upp i mainlaget precis som förr, frågan är bara om det kommer hända nu i nya identiteten.
#12(Med 0 svar)
6 januari 2024 kl 15:50
Gopher666
Håller helt med... Nip har ingen framtid längre. Pengarna kommer ta slut om några år när det inte finns några fans och ranking har redan dalat trots köpt partner ranking. När det förbjuds nästa år blir det lägre rank. När pengarna sinar så går det inte att köpa spelare och då spelar det ingen roll att dom är internationella. Vi lär se ett annat svenskt lag på högre placering än nip snart.
#5(Med 5 svar)
6 januari 2024 kl 14:36
Axelious
MisteM och Bluephoenix känns som väldigt märkliga värvningar. Jag trodde tanken var att utveckla unga talanger.. visst om de hade gått för unga internationella spelare med potential. Nu får vi hoppas att syftet med MisteM och Bluephoenix är att ge en bra grund för den svenska trion att skina
#9(Med 2 svar)
6 januari 2024 kl 14:47
quacke
MisteM är en värvning som är ganska logisk enligt mig, 22 år gammal är ganska ung för en IGL (som han spelat tidigare och jag antar att han även gör här). BluePho3nix kanske är en dold talang, men det är lite märkligt ja.

Dock fanns de tidigare ålderskraven endast i regelboken för WePlay's Academy League, som varit inaktiv sedan kriget började. Då var regeln att man inte fick ha fler än 1 spelare över 20 års ålder.
#11(Med 1 svar)
6 januari 2024 kl 15:42
Axelious
Jag kan förstå tanken att ha en erfaren IGL för att ge lärdomar till de yngre spelarna. Men det är enligt mig mer logik i att försöka hitta nästa Siuhy. Speciellt när Svenska scenen skriker efter IGLs!
#20(Med 0 svar)
7 januari 2024 kl 09:17
CelahiR
Vi får hoppas att bristen på igls och awp helt enkelt får svensk gräsrot börja producera fler sådana. Vi ka. Hjälpa till genom att hålla koll på såna spelare på X och twitch.

Börja highlighta lag som går långt genom att highlighta igl istället för enbart toppfraggers tex.
#18(Med 1 svar)
7 januari 2024 kl 01:46
vetten
#19(Med 0 svar)
7 januari 2024 kl 08:07
Axelious
Nöjd med det svaret!
#8(Med 4 svar)
6 januari 2024 kl 14:41
CelahiR
Två israeler och en ukrainsk spelare i NiP nu. Som bäddat för att fortsätta sin politiska kontrovers. Bittersöt känsla att kunna ha 3 tre svenska spelare och där med svensk flagg ändå. Lycka till
#10(Med 3 svar)
6 januari 2024 kl 15:18
vetten
Hur kan du kolla på ett akademi lag och sedan börja prata politik, nu hänger jag inte riktigt med Celahir.
#13(Med 2 svar)
6 januari 2024 kl 15:55
CelahiR
Det var NiP som började genom att ta bort sitt stöd för Ukraina när dom flyttade till Arabemiraten och Kina.
#14(Med 1 svar)
6 januari 2024 kl 16:17
vetten
Jo jo det köper jag. Menar mest att bara för att NIP signar individer från Israel så betyder det inte att dem supportar Israel, ifall det var det du mena?
#15(Med 0 svar)
6 januari 2024 kl 16:33
CelahiR
Nej det är klart, men det betyder också att dessa spelare kanske inte får det stöd som vill ha av organ heller. Vem det, jag hoppas att det inte betyder något så klart.
#21(Med 0 svar)
7 januari 2024 kl 16:48
AFFE
Detta är man ett stort fan av!
Du måste vara inloggad för att kommentera.