SPUNJ om NIP: "Ingen förtjänar att stanna"

Den australiska experten gav sina tankar om NIP.

Under söndagskvällen sändes det senaste avsnittet av HLTV Confirmed. Avsnittet fokuserade såklart på de europeiska Majorkvalen. När de kom till att prata om NIP så hade Chad "SPUNJ" Burchill starka åsikter om den svenska organisationen.

"Varför, om du är NIP, behåller du någon? Varför behåller du någon? Jag skulle älska att höra förklaringen. Majorn slutar om sex veckor, kanske mindre. Varför ha kvar någon? Ingen förtjänar att stanna. Någon säger att REZ är rimlig. Jag skulle älska om du förklarade varför REZ är rimlig. REZ har varit i NIP sedan 2017. NIP har inte gjort något märkbart på typ fyra år. Samma med Fnatic, samma med OG", sa SPUNJ.

Efter att Ninjas In Pyjamas blivit utslagna ur kvalet utan att vinna en enda karta så bänkade de Danyyl "headtr1ck" Valitov, Kristian "k0nfig" Wienecke och Patrick "es3tag" Hansen samt släppte Daniel "djL" Narancic. Kvar i laget är därmed endast Fredrik "REZ" Sterner och Alejandro "alex" Masanet. SPUNJ tycker dock inte att detta är tillräckligt:

"Dessa lag styrs av folk som inte vet vad de gör. Om det inte är tydligt med spelarna och resultaten som händer i dessa lag, då vet jag inte vad är. Om du ska snacka om att hitta resultat till 2025, varför behåller du någon? Låt Majorn ta slut, kolla på vilka som är tillgängliga, få in lite folk som förstår Counter-Strike och bygg ett helt nytt lag utan något baggage."

Zvonimir "Professeur" Burazin och Milan "Striker" Švejda höll dock inte med SPUNJ helt och hållet. Professeur säger att NIP måste bestämt säg för at REZ är bra nog för att stanna i laget, något SPUNJ inte håller med om. Striker säger att han håller med REZ men att alex inte haft mycket bra att jobba med. Även Professeur säger att ha kvar alex kan göra det lättare att locka in andra spelare i laget.

SPUNJ avsluter snacket om NIP om att ge lite tankar som många svenska fans också har sagt under de senaste åren. Gå tillbaka till ett svenskt lag:

"Gå tillbaka till ritbordet. Jämna ut det helt. Lista ut vad er identitet är, svensk Counter-Strike, och gå tillbaka och bygg det från grunden. Börja om. Sluta försöka kämpa med de bästa organisationerna i världen som Faze och Vitality, som inte är lika intressanta, ingen bryr sig, ingen vill spela för er. Gå tillbaka till rötterna, återetablera er i Sverige, svälj förödmjukelsen ett par år när ni klättrar i ranken och sen hitta succé genom den långa och hårda vägen, gör det inte på detta sättet.

NIP-snacket startar vid 1:37:10

Läs även

#1(Med 0 svar)
27 februari 2024 kl 13:33
CelahiR
Jag kan faktiskt helt hålla med det här. Låt Rez göra en Brollan och Nawwk, bli pånytt född i ett annat lag.
#2(Med 0 svar)
27 februari 2024 kl 14:41
Darcuz
Håller med. Bli inte som OG pls
#3(Med 0 svar)
27 februari 2024 kl 14:56
PrinsessanQ
Håller helt med.
#4(Med 0 svar)
27 februari 2024 kl 17:36
FEJKI
+1 på Crocodile Dundee
Du måste vara inloggad för att kommentera.