Vad kommer hända med Inferno Online?

Cheferna om framtiden för Esportal och Inferno Online: "Det är upp till konkursförvaltaren"

Vad innebär konkurs för Esportal och Inferno Online?

Att ett bolag går i konkurs innebär att kontrollen över bolaget överlåts till en konkursförvaltare. Dennes uppgift är sedan att ta hand om och sälja företagets egendom för att betala konkursförvaltarens arvode samt dem som vill ha betalt, till exempel de som bolaget står i skuld till. När konkursen avslutas upphör bolaget att existera.

Efter dagens meddelande om konkursansökan från Esportal Group AB är det många som undrat hur framtiden ser ut för Esportal och Inferno Online. I kommentarer till Dust2 Sverige har cheferna förtydligat ungefär hur processen kan se ut.

Styrelseordförande Stefan Magnusson vill inte spekulera i bolagets framtid, eller om verksamheten hos Esportal och Inferno Online kan fortsätta. "Jag kan inte spekulera i det, det är en fråga för konkursförvaltaren helt enkelt" säger han när vi frågar om det finns planer på att sälja bolaget.

Bolagets VD, Magnus Granqvist, kan inte heller svara på frågan, men tror personligen att det kan vara möjligt för bolagen att fortsätta under nytt ledarskap. Han yrkar på att det finns ett fortsatt starkt kundunderlag och att bolaget har lyckats förbättra rörelseresultatet med 33% under första halvåret 2024.

Läs även

#1(Med 0 svar)
24 juli 2024 kl 19:25
CelahiR
Jättedumt om man låter särskilt IO gå under. Ett starkt och gammalt namn.
#2(Med 0 svar)
25 juli 2024 kl 09:36
Darcuz
Tyvärr inget nytt i esporten med konkurs. Hoppas någon kan rädda det som kan räddas.
Du måste vara inloggad för att kommentera.