Panelen: Sangal och Wildcard, NiKo till Falcons och Eyeballers nyförvärv

Dust2 Sveriges redaktion ger sina tankar över veckan som gått.

Det har varit en spännande vecka för Counter-Strike. Vi lanserar därför en ny serie artiklar som kommer gå varje vecka, där vi på redaktionen ger våra åsikter på de mest intressanta nyheterna från veckan som gått. Ni läsare får också möjligheten att tycka till genom en omröstning på våra sociala medier.

I veckans upplaga handlar det om spelarbyten, två kalasbra svensklag och Eyeballers ombyggnad. Tyck även till i omröstningen på vårt X-konto!

Sangal har spelat väldigt bra i veckans ESL Pro League, även Wildcard har gjort väldigt starka kartor. Kommer lagen nå topp 10 i framtiden?

hallonkraem – Sangal har visat otroliga styrkor under året. Laget är otroligt ungt och vi ser dessutom starka calls från LNZ. Det stora problemet med Sangal är att de kommer ha svårt att hålla ihop. Större organisationer kommer vilja rycka i dessa spelare snart.

Även Wildcard har imponerat. phzy visar sig fortfarande vara extremt undervärderad och samtidigt har de kanske den mest intressanta NA-talangen i JBa. De kommer fortsätta att slåss mot Nordamerikas bästa lag men jag tror att det finns större chans att Sangal slår sig in i topprankerna.

quacke – Båda lagen har otrolig potential och det är väldigt roligt att i båda femmorna är de svenska spelarna bland de bästa. Wildcard har troligen störst chans att få hålla ihop, men det är svårt att nå topp 10 när man spelar i Amerika.

Jag tror i den öppna scenen från och med nästa år kommer Sangal utmana topp 10-lagen regelbundet – förutsatt att femman får hålla ihop.

L4rZ – Absolut inte omöjligt men det är en lång väg kvar. Lagen har presterat bra men kommer behöva prestera på en ännu högre nivå för ta sig till topp 10.

sigglor – Väldigt kul att se när mindre lag och i synnerhet lag där det finns svenskar kan utmana de större etablerade lagen. Att nå topp tio är något som såklart är väldigt svårt, men med Sangal som skvalpar runt topp 30 är det såklart inte omöjligt i framtiden. Jag tror att kontinuerlighet är viktigt, att man inte byter roster hur som helst efter dåliga perioder, utan att spelarna får tid att bygga på laget.

Eyeballers har i veckan testat dex och har även spelat matcher med delle. Vilka andra spelare skulle du vilja se i Eyeballers?

hallonkraem – Det finns två personer jag skulle vilja se Eyeballers testa. Dessa är Lekr0 och jocab. Om Lekr0 får en lön han gillar så tror jag att han skulle kunna gå till Eyeballers. Det är en av Sveriges starkaste ledare och jag tror att hans rutin tillsammans med JW kan få fram unga spelare på rätt sätt.

jocab är nästan en spelare man glömmer bort då han spelare i Young Ninjas. Men de kan verkligen slå uppåt. Men det kan vara svårt att få bort honom då NIP troligen vill hålla kvar honom till framtiden.

quacke – I och med att BC.Game bänkat joel tror jag det finns bristande potential i femman och hade gärna sett Jonas "Lekr0" Olofsson återvända till Sverige. JW har sagt att han kommer ta IGL-rollen men jag hade hellre sett en rifler ta över rollen och låta AWP:aren spela fritt.

L4rZ – Både dex och delle är två spelare som verkligen har utvecklats extremt mycket det senaste året. De verkar passa in rätt bra rollmässigt och erfarenhet utvecklas med tiden.

Hade kunnat tänka mig spooke eller jocab som ett bra alternativ, men man vill ju inte vara den som delar upp Johnny Speeds och jocab skulle behövas köpas ut från kontraktet med Ninjas in Pyjamas. Dock kanske inte både spooke och jocab samtidigt.

sigglor – Jag tror att JW är en bra mentor för de yngre spelarna, så jag tycker att laget borde bestå av minst ett par sådana. Kul att de nu testar delle på så sätt. Jocab skulle också kunna vara ett alternativ.

NiKo ska vara klar för Falcons inför nästa år. Vilka spelare har G2 som alternativ för att ersätta honom?

hallonkraem – Att malbsMd gick till G2 under sommaren gör att jag tror att de redan hittat hans ersättare. Det var rejält otippat då han egentligen spelare väldigt likt NiKo. Men det blir ju svårt att inte säga en spelare som nilo. Jag tror han skulle kunna bevisa sig ännu mer i ett stort lag och flera organisationer borde redan sniffa runt där

quacke – Jag tror en orealistisk, men spännande, möjlighet är att ropz kan köpas ut från FaZe. Han har haft sviktande form sedan Twistzz lämnade och vi vet sedan tidigare att G2 varit intresserade av honom.

G2 hade kunnat balansera om rollerna mellan Snax, malbsMd och huNter för att fylla hålet som NiKo lämnar och ropz kan få en välbetald plats i ett lag med m0NESY i hans föredragna roller – perfekt möjlighet att hitta formen igen.

L4rZ – NiKo är en spelare som är rejält svår att byta ut då han pangar extremt hårt och är en av världens bästa riflers. Han snittar en rating på 1.21 sedan han gick med i G2 – något som är extremt svårt att matcha. Kommer vara nästintill omöjligt för G2 att hitta någon som spelar på samma nivå som NiKo.

flameZ hade varit ett alternativ, men han spelar ju nu för Vitalty. Också xertioN från MOUZ, men man vill ju inte heller splittra det laget.

sigglor – NiKo är ju minst sagt en nyckelfigur i G2, så att hitta en likgiltig ersättare blir inte enkelt. Hur han och m0NESY trivs ihop samt familjekopplingen till huNter är delvis vad som gör laget till vad det är. Alla riktigt vassa spelare känns redan väldigt trygga med sina nuvarande lag, men någon som flameZ som L4rZ nämnde är den typen av spelare som hade kunnat passa i laget.

Läsarfrågan: Kommer dex skriva på för Eyeballers?

Lämna ditt svar på X!

Läs även

#1(Med 0 svar)
7 september 2024 kl 17:10
Darcuz
Ett intressant koncept!
#2(Med 3 svar)
7 september 2024 kl 20:18
CelahiR
Vilka andra spelare finns för eye exlibris delle och dex liksom? Jocab absolut, han själv har större chans att utvecklas utanför Yan enl mig men frågan är om han vill och om eye har råd. Utöver honom, vilka finns liksom? Jag tror eyes nuvarande femma blir spikad.
#3(Med 2 svar)
8 september 2024 kl 00:18
matte90
Bq finns som alternativ annars.
#4(Med 0 svar)
8 september 2024 kl 00:36
matte90
Glömde skriva en spelare till, Rusty om han nu är fortfarande aktiv.
#5(Med 0 svar)
8 september 2024 kl 01:11
quacke
Bra alternativ!
#6(Med 0 svar)
8 september 2024 kl 09:51
CelahiR
Men väldigt kul koncept!
#7(Med 0 svar)
8 september 2024 kl 17:49
Darcuz
Jag hoppas delle får fortsätta spela i eyeballers. Kan bli riktigt bra med tiden.
Du måste vara inloggad för att kommentera.