Metizport gör ett jättetapp i senaste uppdateringen.

Metizport och Eyeballers halkar på Valve-rankingen

Metizport ligger på håret för att klara spärren till Major-kvalet.

Igår kväll uppdaterades Valve:s ranking ytterligare en gång. Rankingen används för att bestämma vilka lag som kommer få spela i kvalet till Shanghai-Majorn och deadline för att skicka ut inbjudningarna är nu nära – 7:e augusti är datumet då allting spikas.

I senaste uppdateringen är det två lag som tappar rejält. Metizport, som förra veckan rankades på plats 43, har nu halkat hela vägen ner till plats 54 på Europa-rankingen. Framför dem ligger åtta lag som antingen är upplösta eller del av samma organisation som ett högre rankat lag och därför inte kommer kunna acceptera sin inbjudningar.

Det innebär att Metizport är på plats 46 bland lagen som faktiskt kommer kunna acceptera sin inbjudning. Vi påminner om att strecket för att få en inbjudning till det stängda kvalet är plats 48. Dessutom finns flera lag bakom Metizport som sannolikt kan gå om dem inom den kommande veckan.

Metizport har bara BLAST-kvalet, Pelaajat.com Nordic Masters, schemalagd inom den närmaste veckan och kommer troligen behöva gå långt i turneringen för att ta sig vidare till det stängda Major-kvalet.

Ett annat lag som nu är uträknat för Majorn är Eyeballers. Nyligen låg Eyeballers på en 68:e-plats och hade därför en smal chans att nå upp till strecket vid 48:e-platsen. I senaste uppdateringen har lagets dåliga säsongsstart gjort sig påmind då svenskarna nu ligger på plats 85 i Europa.

Tappet beror på att Eyeballers genom sina senaste fem förluster i HLTV-matcher tappar nästan 100 poäng på bara en vecka, vilket nu innebär att man halkar bakom femmor som polska brazylijski luz och ukrainska kONO.

Värt att nämna är att Eyeballers lägger sig bakom lag som ex-Preasy, danska Grannys Knockers samt den GamerLegion-femma som spelade i Köpenhamn-Majorn. Samtliga dessa lag är idag upplösta och spelar inga matcher. Om det är något som pekade på den dåliga form Eyeballers har just nu så är det att de faller i rankingen snabbare än lag som inte spelat matcher sedan mars.

Alliance ligger fortsatt stilla då de inte spelat HLTV-matcher sedan förra säsongen, men sannolikt är även dem uträknade på grund av att man inte har några HLTV-turneringar framför sig. Kanske är det bäst, eftersom man nyligen bänkat lagkaptenen Robin "robiin" Sjögren och kan behöva resten av säsongen för att ställa om.

Johnny Speeds ligger fortsatt stilla på plats 18 i Europa-rankingen, två platser från en RMR-inbjudning. I toppskiktet blir Natus Vincere ny världsetta efter vinsten i Esports World Cup, medan svenskarna i NIP och Fnatic befäster sin plats i RMR:en med en 11:e- och 12:e-plats respektive. Bleed har chans att glida in på en RMR-plats om man tar en stark placering i det pågående Skyesports Championship.

Svenskar på Valve:s Europaranking (helsvenska lag i fetstil):

  1. MOUZ – Brollan (#4)

  2. Sverige Ninjas in Pyjamas – REZ, maxster, isak (#11)

  3. Fnatic – KRIMZ (#12)

  4. Sverige Johnny Speeds – draken, spooke, bobeksde, Ro1f, chawzyyy (#18)

  5. Bleed – hampus, nawwk (#19)

  6. Sangal – LNZ, yxngstxr (#21)

  7. GamerLegion – ztr (#23)

  8. Imperial fe – zAAz (#33)

  9. Eclot – kreaz (#38)

  10. Sverige Metizport – nilo, adamb, Jackinho, Plopski, Sapec (#54)

  11. Sverige Alliance – b0denmaster, PlesseN, avid, twist (#72)

  12. Sverige Eyeballers – JW, Golden, Peppzor, poiii, HEAP (#85)

  13. Young Ninjas – jocab, Silence (#88)

  14. BIG Equipa – juliano (#90)

  15. Astralis W – Nea (#105)

  16. ENCE Athena – Emmsan (#112)

Svenskar på amerikanska rankingen:

  1. Världen Wildcard – phzy, susp (#12)*

  2. USA Party Astronauts – WolfY (#19)

* - Wildcard står just nu på den amerikanska rankingen, men enligt Dust2.us är det ett fel som Wildcard har kontaktat Valve för att lösa.

Läs även

#1(Med 0 svar)
25 juli 2024 kl 09:33
Darcuz
Vore mäktigt om JS klarar rmr spärren
#2(Med 1 svar)
25 juli 2024 kl 11:35
CelahiR
Hoppas som fan på att JS blir inbjudna, samt att metiz håller sig innanför spärren :D lite tur att JS lyckades ta eye. Eye hade inte haft vad som krävts i den faktiska turneringen.
#3(Med 0 svar)
25 juli 2024 kl 15:23
Gopher666
Borde ha fler svenska turneringar med prispengar så JS kan farma lite rankingpoäng.
#4(Med 0 svar)
26 juli 2024 kl 12:49
CelahiR
Men så eye kan inte möjligen knipa en plats?
Du måste vara inloggad för att kommentera.