pita reflekterar över sin karriär så här långt.

pita: "HooXi är helt klart den bästa IGL:en jag har arbetat med"

Den svenska tränaren berättade om tiden i Copenhagen Flames och Dignitas i podden Leetspeak.

Faruk "pita" Pita är en legendarisk figur inom svensk Counter-Strike. Med en 1.6-karriär i ryggen har han i två perioder tränat NIP, bland annat till en Major-vinst, samt lag som Dignitas, Copenhagen Flames och CLG.

I onsdags besökte pita podden Leetspeak och berättade om sin karriär i en längre intervju. Bland annat berättar han om tiden i NIP då laget bänkade Richard "Xizt" Landström för Dennis "dennis" Edman – en närmast filmisk upplevelse i VIP-loungen på LAX efter turneringen cs_summit.

Medan jag sitter i loungen får jag ett samtal. Jag ser på telefonen att det är ett gruppsamtal från HeatoN och Hicham. Jag svarar och de säger att de vill ta bort Xizt och ta in dennis istället och undrar vad jag tycker om det.

Jag säger att jag inte tror det är en bra idé, varpå de säger "ja, men dennis har sagt att han tror han kan vara IGL." Jag tänkte att den historien har jag hört förut, folk säger att de kan vara IGL men när det inte går som man vill kastar de in handduken.

Då minns jag att HeatoN sa: "Det här är ett management-beslut. Vi kommer inte lägga oss i hur du vill att laget ska se ut framöver, men just nu tar vi beslutet åt dig. Vi kommer ta bort Xizt och sätta in dennis istället."

Medan allt detta händer, kanske ett 20-30 minuter långt samtal, ser jag Xizt gå och hämta mat. Han vänder sig om och tittar på mig och gestikulerar mot mig: "Vill du ha något?" Samtidigt som jag är mitt i samtalet där han bänkas. Jag kan inte beskriva hur jag kände mig då.

Han berättar också om tiden i Copenhagen Flames, då han arbetade med danska Rasmus "HooXi" Nielsen som senare skulle bli IGL för G2. Han hyllar HooXi för hans spelförståelse och arbetsvilja.

Som spelare tror jag han vet om att han inte är en "superfragger", men han har tillfällen i matcherna när han gör saker som är väldigt svårt. Han bryter inte ihop under press. När man förväntar sig att lagets bästa spelare ska kliva fram och ta skottet är det han själv som kliver fram och gör det, vilket tillåter resten av laget att ta vid.

Som IGL är han helt klart den bästa jag någonsin arbetat med. Han vet väldigt mycket om spelet, men är också alltid förberedd. Han tar CS väldigt, väldigt seriöst. Han vill inte att något ska falla på chans – om han kan kontrollera något så kommer han göra det.

I podden berättar pita också bland annat om den dramatiska RMR-turneringen med Dignitas då Mikael "sheddaN" Mellström fick ersätta honom på grund av hans ESIC-avstängning. Dessutom berättar han om vilket lag han tyckt varit roligast att arbeta med, samt om problemen han upplevt med NIP:s management under sin tid där.

Läs även

#1(Med 0 svar)
17 augusti 2024 kl 20:14
PrinsessanQ
HeatoN är inte den fina och goda personen han utger sig för att vara. Han är en snake oil salesmen.
#2(Med 0 svar)
17 augusti 2024 kl 22:02
CelahiR
Måste verkligen vara hemskt att sitta i den sitsen vid det tillfället. Pita är verkligen fantastisk och jag hoppas att någon svensk orga plockar upp honom, dvs med svensk femma också.
#3(Med 0 svar)
18 augusti 2024 kl 16:22
Darcuz
Hoppas pita hittar ett nytt lag, sålänge får vi njuta av hand expertis i Esportstudion:).
Du måste vara inloggad för att kommentera.