Spooke spelade med OG i torsdags.

Panelen: Hur ser framtiden ut för Johnny Speeds?

Hur ser framtiden ut för Johnny Speeds om spooke lämnar laget och är det rättvist att trade-banna spelare som utnyttjade armory systemet?

Det ser dystert ut för Johnny Speeds chanser att hålla ihop som lag då man helt enkelt inte hittar någon organisation. Samtidigt testspelar spooke för OG. Hur ser framtiden ut för Johnny Speeds om spooke lämnar laget?

L4rZ -
Om spooke lämnar johnny speeds så tror jag tyvärr att laget kommer prestera sämre. spooke har varit en stor anledning till att laget har presterat så bra och det är svårt att byta ut en spelare som skjuter så hårt. Enligt mig är han just en av sveriges största talanger och det är ett svårt gap att fylla.

quacke -
Jag tror tyvärr att laget splittras, men det finns också många kandidater man hade kunnat testa. Det hade varit roligt att se JS satsa på en relativt okänd spelare, kanske någon från NIP Svea eller så. Med stöd av en organisation kanske jocab hade varit ett alternativ.

sigglor -
Håller tummarna för att det löser sig för dem. Att spooke eventuellt skulle lämna är ju inte bra för laget, men man förstår ju också att spelarna måste testa andra möjligheter med tanke på den ekonomiska osäkerheten.

Flera streamers och andra kreatörer blev också trade-bannade ett helt år efter att ha utnyttjat buggade servers för att samla på sig Armory-poäng. Är det rättvist?

L4rZ -
Ja jag tycker det är rättvist om man utnyttjar systemet ska man straffas, de har på mycket kort tid samlat orimligt mycket stjärnor vilket drar ner värdet på alla skins framöver då fler finns i cirkulation. Dessa exploits ger även fördelar som gör det omöjligt att konkurrera utan att göra samma sak själv.

quacke -
Helt rätt, tycker jag. Visst, alla som åkte dit kanske inte utnyttjade det för sin egen vinning utan mer för att testa på. Men ett år är inte heller hela världen. Ta en paus vetja!

sigglor -
Inte rätt att de utnyttjat systemet, men en otrolig överdrift att bli trade-bannad i ett helt år. Valve kan inte banna alla fuskare, men så fort det handlar om något som de kan förlora pengar på, då är det snabba puckar!

Bleeds CS-lag lämnade också organisationen efter månader av pengar som inte betalats ut. Det ska handla om totalt flera miljoner kronor. Vad har spelarna nu för alternativ?

L4rZ -
Klart rättliga åtgärder är en möjlighet men det kommer bli dyrt och kanske inte är värt tiden eller pengarna. Utöver det verkar det som att Bleeds VD har förvunnit spårlöst och då kan det vara svårt att lösa det rättligt. De spelarna kan göra nu är att försöka leta upp en ny organisation eller så får spelarna försöka bli värvade till andra lag. Största sannolikheten är dock att spelarna i Bleed inte kommer få sina pengar betalda.

quacke -
Jag tror man kommer ta sig ur kontrakten med relativt litet motstånd. Men precis som vanligt tror jag det blir väldigt svårt att starta en rättsprocess. Speciellt när spelarna och personalen är utspritt över flera världsdelar.

sigglor -
De borde gå ihop och kika ifall det går att lösa rättsligt, det är väl det enda de kan försöka göra. Hur som är det bra att communityt fördömt situationen och visar att det inte är acceptabelt.

Läsarfråga, Vilket lag vinner IEM RIO?

Läs även

#1(Med 3 svar)
13 oktober 2024 kl 16:19
Darcuz
Inte förvånad om Spooke blir upplockad men jag hoppas JS håller ihop även om det händer. Det finns ju spelare som kan plockas in som är free agents.
#2(Med 2 svar)
13 oktober 2024 kl 16:39
Aceris
Vilka free agents finns det som alternativ till JS? Den som skulle kunna fylla upp för spooke är väl jocab som är fri för att köpas ut. Men de behöver de en organisation.
#4(Med 1 svar)
14 oktober 2024 kl 13:42
Darcuz
Sapec kan nog klara av att hoppa in, såklart får dom inte samma spelare MEN tillräckligt bra för att fortsätta projektet. Sen så bör peppzor vara free agent och om han hittar sin form igen så är han riktigt vass.
#5(Med 0 svar)
14 oktober 2024 kl 17:04
Aceris
Ja, kanske funkar
#3(Med 0 svar)
13 oktober 2024 kl 17:30
CelahiR
Jag hoppas som attan att JS löser sig och håller ihop.
Du måste vara inloggad för att kommentera.