Europa tappar tre platser till nästa Major

Nu står det klart hur många lag som kommer att representera de olika regionerna i nästa Major.

I och med att Opening Stage i Majorn är färdigspelad så vet vi nu hur många lag varje region kommer att ha under nästa Major, Perfect World Shanghai Major 2024. Där ser vi nu att Europa går från 17 lag ner till 14.

Detta baseras på hur regionerna presterade i denna Major. I och med att TheMongolz kvalade vidare till Elimination Stage så går Asien från två platser till tre. Amerika hade inför denna Majorn fem platser. Eftersom de brasilianska lagen presterat så starkt så kommer de i nästa Major ha sju platser.

Detta innebär också att sista chansen-kvalet som spelades i den europeiska RMR-turneringen också försvinner. I nästa RMR-turneringen kommer de europeiska lagen delas upp i två grupper. De lagen som går 3-2 i matcher i swiss-gruppspelet kommer att seedas. De lagen med sämst seed kommer att spela en avgörande match. Detta kan dock ändras om Valve bestämmer sig för att ändra sina regler.

Läs även

#1(Med 1 svar)
21 mars 2024 kl 11:19
Axelious
Tror ändå det är bra att platserna sprids mer. Involverar fler regioner än bara EU! Välkommet, men såklart svårare för våra svenska lag att ta sig till majorn
#2(Med 0 svar)
21 mars 2024 kl 11:44
Hallonkraem
Håller faktiskt med! Jag saknar minor-systemet lite. Visst är det mer "fair" nu. Men tyckte det var roligt med fler lag från andra regioner!
#3(Med 0 svar)
21 mars 2024 kl 12:39
Darcuz
Brassarna förtjänar platserna. Storspel av dem!
Du måste vara inloggad för att kommentera.