Här är första CS-vapnet som såldes för över 1 miljon dollar.

CS-skin säljer för över 10 miljoner kronor – första gången någonsin

För första gången har ett CS-skin sålts för över en miljon dollar.

Igår berättade TDM_Heyzeus, en YouTube-kanal som ofta gör videor om CS-skins och trading, om händelseförloppet som nyligen ledde till att ett vapenskin i Counter-Strike för första gången sålts för över en miljon dollar, alltså lite mer än 10 miljoner kronor.

Skinet i fråga är en StatTrak AK-47 Case Hardened i Factory New-slitage. Men inte vilken sådan som helst, utan speciellt den med mönster-ID 661. Varje skin har ett ID mellan 1 och 1000 som betecknar ungefär vilka slumpgenererade mönster ett skin har. Fram tills nyligen trodde man att en sådan AK Case Hardened, i StatTrak, Factory New och med ID 661, inte fanns. Om ett sådant skin skulle finnas hade det definitivt sålt för över en miljon dollar.

Därför började Twitch-streamern "roflm0nster" skaffa sig just ett sådant spel genom spelets "trade up"-funktion. Det lyckades han inte med, men en person som såg streamen kände igen sig och insåg att han ägde precis ett sådant skin.

Till en början höll han det hemligt och berättade bara för några få individer. Till slut registrerade han skinet på Buff Market vilket gjorde det offentligt känt. Han anlitade då roflm0nster och Oliver "zipeL" Behrensdorff, också han en känd streamer som ofta handlar med skins, att sälja vapnet.

Efter mycket om och men gick försäljningen igenom med en okänd köpare till ett okänt pris. Eftersom säljarna tidigare tackat nej till flera erbjudanden för 10 miljoner kronor och accepterat ett bud mellan 10 och 15 miljoner kronor är det sannolikt där priset landade till slut. Det är därför första gången ett CS-skin, kända för att vara dyra i sina mest sällsynta fall, säljer för så mycket pengar.

Läs även

#1(Med 0 svar)
7 juni 2024 kl 13:22
Darcuz
Lite svårt att förklara dessa priser för folk utanför cs och gaming. Tror många på jobbet skulle sätta kaffet i halsen om jag säger att en pixel i ett spel såldes för över 10 miljoner kronor xD
#2(Med 0 svar)
7 juni 2024 kl 16:01
CelahiR
Helt sjukt xD
Du måste vara inloggad för att kommentera.