Metizport inbjudna till LAN i Brasilien – 2 miljoner i prispotten

Unga svensklaget ska flyga till Rio de Janeiro om bara en månad.

Metizports framgångar i BLAST Showdown och IEM Dallas-kvalet verkar inte ha undgått omvärlden. Efter vinsterna mot topplagen i vardera turnering seglade laget i måndags upp till plats #30 i HLTV:s världsranking.

Detta verkar också ha bringat en del uppmärksamhet från större turneringsorganisatörer. Tillsammans med topplag som FURIA, Monte och Imperial är Metizport ett av åtta lag som fått inbjudan till Global Esports Tour Rio De Janeiro 2024. Turneringen spelas mellan 18:e till 21:a april i Brasiliens näst största stad, Rio de Janeiro och har 200 000 dollar i prispotten, motsvarande ungefär 2 miljoner svenska kronor.

Att Metizport får spela en såhär stor turnering är stort. Det är första gången Metizport spelar en LAN-turnering med internationellt motstånd, samt första gången de spelar utomlands. Den som hoppas på ett bra resultat är inte heller alltför optimistisk. De två högst rankade deltagarna, FURIA och Monte, har båda besegrats av Metizport de senaste veckorna.

För större delen av laget blir det en ny upplevelse. Mest erfaren är Erik "ztr" Gustafsson som dels spelat två LAN-finaler i WePlay Academy League med Young Ninjas. Han har dessutom spelat IEM Dallas 2022 som inhoppare för Hampus "hampus" Poser i Ninjas in Pyjamas.

Jack "Jackinho" Ström Mattson har bara en liknande turnering under bältet – RMR-turneringen IEM Fall 2021 i Stockholm, då han med Fnatic slutade på en sistaplats. För Linus "nilo" Bergman, Adam "adamb" Ångström, Tim "susp" Ångström och Ahmed "abdi" Abdi är det en ny utmaning.

De andra lagen som är inbjudna är Furia, 9z, Imperial, MIBR, Monte, OG och Preasy.

Läs även

#1(Med 2 svar)
17 mars 2024 kl 09:24
CelahiR
Alright härligt, vilka är dom övriga lagen?
#2(Med 1 svar)
17 mars 2024 kl 09:37
Hallonkraem
La till det i slutet på artikeln nu!
#5(Med 0 svar)
17 mars 2024 kl 12:07
CelahiR
Tack tack :D
#3(Med 0 svar)
17 mars 2024 kl 09:38
Darcuz
Nu rullar vi! Hoppas på framgång för Metizport nu!
#4(Med 0 svar)
17 mars 2024 kl 09:47
Midnattsolen
Kul med lan för t2 lag!
Du måste vara inloggad för att kommentera.