hampus: "I NIP fick jag aldrig chansen att vinna"

I en lång intervju berättar hampus om sin tid i NIP och mer.

Duncan "Thorin" Shields har precis släppt en lång intervju med Hampus "hampus" Poser. I den en och en halv timma långa intervjun pratar de bland annat om hampus tid i NIP. Den svenska ledaren beskriver att han aldrig riktigt fick sin röst hörd av Jonas Gundersen.

hampus säger att de aldrig lyssnade på hans input. Som ett exempel tar han upp att han ville att NIP skulle plocka upp Ludvig "Brollan" Brolin flera gånger. hampus samt de andra spelarna i NIP var också frustrerade över att de alltid spelade med akademispelare istället för mer erfarna spelare.

hampus utvecklar också detta. Han ville att de skulle byta ut Linus "LNZ" Holtäng på grund av att han inte var rutinerad nog under den tiden. Han säger då att Gundersen bara skulle ha skrattat honom i ansiktet. När de väl bytte ut LNZ så ville hampus att de skulle plocka upp Brollan. Men då hade de redan valt att plocka upp Patrick "es3tag" Hansen.

Det största problemet med es3tag var att han helt enkelt inte kunde svenska. hampus berättar att han inte kunde förstå vad es3tag sa under den första träningsdagen. Efter att de hade blivit utslagna ur Blast Premier Fall Finals 2021 så fick de höra att es3tag skulle börja ta svenskalektioner. hampus frågade hur dessa gick fyra månader senare. Då hade inte es3tag börjat. hampus säger att de förlorade flera matcher för att de inte förstod varandra.

Med de ständiga bytena, flera akademispelare och att han aldrig fick sin röst hörd så kände hampus frustration:

"I NIP fick jag aldrig chansen att vinna. Samma med REZ, jag tycker synd om honom. Han fick aldrig ett lag som han hade en chans att vinna med. Det var alltid något problem. Det var en inhoppare, en Young Ninja, es3tag som inte kunde snacka svenska. Det var alltid något problem", säger hampus.

Något hampus dock erkänner var hans fel var att han pushade laget att plocka in Kristian "k0nfig" Wienecke. Han berättar att han, Aleksi "Aleksib" Virolainen och Daniel "djL" Narancic tog en öl och diskuterade vem som kunde ersätta just hampus när han tog sin paus. En av spelarna de pratade om var Guy "NertZ" Iluz. Men hampus tyckte att det var k0nfig som skulle passa bäst. Han känner nu att det var det som gjorde att rollerna i laget aldrig funkade efter det.

Något hampus känner nu med Bleed är att han faktiskt får sin röst hörd. Frustrationen mot NIP är dock mest mot Jonas Gundersen som nu inte längre är en del av organisationen. hampus säger i intervjun att han tror att NIP nu är på rätt väg.

Den svenska ledaren säger även i intervjun att han gillar Erik Wendel och tycker att han är väldigt bra. Detta är också något som han förtydligar på X efter att intervjun kommit ut.

"Jag har inget dåligt att säga om NIP-ledningen idag. Jag har bara haft bra och positiva interaktioner med Erik Wndel och enligt mig är NIP nu i bra händer med honom vid rodret. Önskar de all lycka.

Läs även

#1(Med 1 svar)
1 april 2024 kl 22:55
Aceris
Bra intervju, inget filter på hampus som man kunde förvänta sig. Men det hade varit riktigt nice om de signade brollan samtidigt som device som hampus ville.
#2(Med 0 svar)
1 april 2024 kl 23:11
Aceris
Han är även en av mina favoritspelare så jag önskar han all lycka i bleed och att han kommer få ett bra lag där.
#3(Med 0 svar)
2 april 2024 kl 07:05
Darcuz
Väldigt intressant intervju. Att Calc har förstört NIP flera gånger om bekräftas här. Helt sjukt att inte visa sin IGL respekt och ta in en dansk som inte kan svenska. Nya ledningen har mycket att göra men har större förhoppningar om Erik och Threat.
#4(Med 3 svar)
2 april 2024 kl 07:55
Axelious
Inte sett intervjun, men skönt att se Hampus vara så frispråkig. Märkligt att han stannat så länge som han ändå gjorde.. att de inte signade Brollan samtidigt som Device kan ju dock ha med flera faktorer att göra, t.ex. pengar.

Synd att de inte stannade med linan som var innan Device kom och köpte Brollan istället!
#7(Med 2 svar)
2 april 2024 kl 14:48
Lefflan
Förstår ditt resonemang angående pengar vilket hade varit en högst legitim anledning, även om det vore anledningen till varför så är det ett helt oacceptabelt beteende av Jonas och rentav vidrigt att bara skratta Hampus i ansiktet och visa noll respekt för honom.
Som svar på varför Hampus stannade så länge så var det mer att han gjorde sitt bästa under en lång tid till att få till förändringar han saknade för att kunna vinna och tillslut så gav han upp och stannade enbart för att han tjänar bra med pengar av att "bara spela datorspel".
#9(Med 1 svar)
2 april 2024 kl 15:19
Axelious
Var det ett svar (ang. Varför han stannade) han gav i intervjun? Är väl rimligt, men när han gav upp borde han dragit igång.

Ingen har väl något till övers för Calc efter denna sejour i NiP.
#10(Med 0 svar)
2 april 2024 kl 15:32
Lefflan
Ja det var ett svar, lyssna på intervjun medans du gör annat om du inte pallar titta i 2 timmar :)
#5(Med 0 svar)
2 april 2024 kl 08:24
CelahiR
Som vi alla fans surat över. Organisationer är duktiga på att byta spelare men inte ledningen. Skönt att NiP är på rätt väg igen nu.
#6(Med 0 svar)
2 april 2024 kl 12:19
PrinsessanQ
Hur kan man inte älska Thorin? Den enda som vågar säga som det ligger till.

Gillar även Hampus osvenska ärlighet.
#8(Med 0 svar)
2 april 2024 kl 14:53
Lefflan
Måste bara säga det men satan vilken äcklig person Jonas är alltså av allt man hört genom åren från olika spelare osv. Låter som en sociopat. Ytligt trevlig mot folk och mkt karisma som får folk att gilla honom och se han som en "nice guy" men bakom stängda dörrar så visar han sitt rätta ansikte vid olika tillfällen.

Fan va skönt att veta att han inte är kvar i NiP längre.
Du måste vara inloggad för att kommentera.