Enligt Luddie är draken en av spelarna som inte fått betalt, trots att det var ett år sedan han lämnade Godsent.

Godsent kritiseras: söker nya spelare trots obetalda löner

Flera tidigare Godsent-spelare har fortfarande inte fått ut pengarna de är berättigade till.

Många svenska fans blev tveklöst besvikna när Godsent, en av Sveriges största esportorganisationer, var tvungen att bänka hela sitt lag i mars. Detta berodde på finansiella trångmål efter att laget förlorat sin titelsponsor.

Kort därefter kunde Dust2 Sverige avslöja att organisationen inte betalt ut lön till spelarna under hela 2024. Dessutom saknades löner och prispengar för flera aktiva och bänkade spelare samt personal. Laget meddelade samtidigt att man ämnade bygga ett nytt svenskt lag inom en snar framtid.

Samuel "Zyppe" Martinsson, lagets huvudtränare sedan april i år samt tidigare tränare för akademilaget Young Gods, upprepade det senare under gårdagen på X. "Vi är tillbaka. Vilka spelare skulle du vilja se i nya Godsent?"

Inlägget fick direkt reaktioner, inte minst från kommentatorn och streamern Ludwig "Luddie" Hall. Han påpekar att pengarna som Dust2 Sverige rapporterade om fortfarande saknas. "Måste bara fråga, har ni redan fått in en budget för att bygga ett starkt lag? Draken (William "draken" Sundin, reds. anm.) har inte fått pengar? Fler saknar men har inte fått okej att nämna deras namn. Större än såhär är ni, fy fan vad pinsamt. Gör om gör rätt!"

Inlägget fick stor uppmärksamhet bland de svenska fans, bland annat från Godsents ena VD och ägare Ludwig Sandgren. "Vi jobbar på att lyfta oss och betala tillbaka allt fortfarande, det är inte som att vi signat några nya spelare eller inte avser att betala tillbaka varje krona, som vi har sagt hela tiden, och det är författat i avtal. Vi gör om och vi gör rätt, det lovar vi."

Läs även

#1(Med 3 svar)
8 juni 2024 kl 10:50
CelahiR
Avtal i den här branchen verkar inte vara mycket värda oavsett. Men jag spyr fast vid att när dom betalat alla skulder är JS en no-brainer pickup
#2(Med 2 svar)
8 juni 2024 kl 11:06
quacke
Spekulerar såklart, men om det stämmer att draken (kanske också Ro1f) saknar löner är de kanske skeptiska till att skriva på igen, även om de får sina pengar till slut. Det är ju en tillit som brustit redan nu liksom.
#3(Med 1 svar)
8 juni 2024 kl 12:10
CelahiR
True True.. tänkte faktiskt inte på att dom båda kommer ifrån godsent. Men samtidigt så är det bättre att hitta ett jobb med löfte och kontrakt om lön än att fortsätta hoppas på annan orga
#5(Med 0 svar)
8 juni 2024 kl 13:04
Axelious
Ja, JS borde vara en självklar pick-up. Vägrar Draken får de väl försöka lösa Phzy istället.
#4(Med 3 svar)
8 juni 2024 kl 12:52
PrinsessanQ
Nu tycker jag vi stryker ett streck över det detta och vänder blad. Vi ska stötta svensk CS och inte pissa på den. Höj er!
#6(Med 1 svar)
8 juni 2024 kl 14:12
quacke
Personligen tycker jag snarare Godsent ska höja sig. Gör rätt eller åtminstone var transparenta när det går fel.

Mitt jobb är att rapportera om det som händer och detta är en händelse. Dessutom var Luddies avslöjande om draken en nyhet, också mitt jobb att rapportera om sådant.

Vi höjer svensk CS genom att kräva en rimlig standard av våra organisationer. Detta är, enligt mig, under den standarden.
#8(Med 0 svar)
8 juni 2024 kl 23:33
CelahiR
Luddies kommentar kom efter att jag hunnit svara också. Naturligtvis måste man först lösa gamla skulder innan man hoppar på ny lina. Helt rätt att skriva om denna tavla!
#7(Med 0 svar)
8 juni 2024 kl 16:18
vetten
Man ska stötta svensk CS 100%, men det ska väl göras på rätt sätt eller?
#9(Med 0 svar)
9 juni 2024 kl 06:47
Darcuz
Rätt ska va rätt. Betala alla skulder innan en ny femma signas.
Du måste vara inloggad för att kommentera.