SHiNE har varit bänkad sedan mars och Sapec har i veckan saknats av privata skäl.

BOMBEN: Sapec och SHiNE lämnar Eyeballers

Svenska laget väljer att inte förnya spelarnas kontrakt.

Eyeballers har annonserat att kontrakten för Casper "SHiNE" Wennerberg och Anton "Sapec" Palmgren har gått ut utan att förnyas. Detta efter att SHiNE varit bänkad sedan mars och Sapec i veckan saknats och tillfälligt ersatts av Robin "flusha" Rönnquist.

Både SHiNE och Sapec har varit del av Eyeballers sedan laget grundades juni 2022 och var del av laget som vann Svenska Cupen 2023. SHiNE bänkades tidigare i vår och ersattes av Maikil "Golden" Selim från Godsent. Att laget väljer att inte förnya med Sapec är troligen en överraskning för många.

Under tiden i Eyeballers har Sapec haft en genomsnittlig rating på 1.03 över hela 528 kartor. Det gör honom till lagets tredje bästa spelare statistiskt bakom Ludvig "HEAP" Alonso och Jesper "JW" Wecksell. SHiNE spelade under 2023 som kapten för laget vilket bland annat ledde till en vinst i Svenska Cupen.

Under 2024 har laget haft blandade framgångar. Förlust mot Alliance innebar att man missade den svenska platsen i ESL Jönköping 2024 och trots att man var enda svenska lag att ta sig vidare till det stängda kvalet sågs misslyckandet att kvala till Majorn i Köpenhamn som en besvikelse.

I en kommentar till Dust2 Sverige säger JW att förändringen organisationens långsiktiga mål i åtanke. "EYE kikar framåt, spelarkontrakt går ut, vi har haft bägge inom organisationen i 2 års tid och det kändes helt enkelt rätt för båda hållen att kika vidare. Vi i EYE är fortsatt väldigt engagerade och fast beslutna om att satsa på den svenska scenen och framtiden för svensk CS, vi tänker långsiktigt med denna förändring."

Läs även

#1(Med 0 svar)
8 juni 2024 kl 12:00
PrinsessanQ
Väntat. Nu borde man få in en spelare som kan jämna ut jämställdheten i laget? Extremt sunkigt att ställa upp med bara pojkar.
Pride 2024<3
#2(Med 0 svar)
8 juni 2024 kl 12:08
CelahiR
Inte alls konstigt känner jag. Sapec har inte blommat ut på så sätt som jag hoppats på. Nu blir det intressant att veta vem som tar hans plats.
#3(Med 0 svar)
8 juni 2024 kl 13:02
Axelious
Hade ju hoppats på att det var de som plockade in Susp. Men nu får man nog ändå tro att det ska bli Spooke
#4(Med 0 svar)
9 juni 2024 kl 06:45
Darcuz
Dags att plocka in Bob!
Du måste vara inloggad för att kommentera.